De Site van Jarno van Hespen

Jarno’s eerste bestraling

3 april 2006

Jarno’s eerste bestraling

Categorie: Ziekte Jarno |

Maandag 3 april 2006: Vandaag was ik heel vroeg (7:45) al in het ziekenhuis omdat hij vandaag voor de eerste keer bestraald zou worden. Deze morgen ging een verpleegster mee, want de weg hier in dit doolhof weten we nog niet.Om precies 8:30 waren op de plaats (lopend, want het was in het Erasmus) en werden gelijk geholpen. Nadat Jarno op de tafel heolpen was, werd zijn masker vast gezet en alles afgereld. met behulp van laser stralen. Dit duurde echter best wel lang en daarna begon het bestralen zelf pas. Daarvoor moesten wij dus even de ruimte verlaten en nadat zijn hoofd bestraald was, had hij het wel gehad en begon hard te huilen en was niet meer te troosten. De behandeling werd toen ook gestaakt.  Het masker zat ook erg strak en is later wat aangepast door de gaten rond zijn ogen wat groter te maken. Het duurde nog enkele minuten voor hij gekalmeerd was. Op de afdeling kwam hij wel weer tot rust met een fruithapje en yoki met wat poeder ter aanvulling voor extra energie. Dat hielp om deze nare ervaring weer wat te vergeten. Ook deze ochtend wer lekker onder de douche en daarna een spelletje Baricade in de speelkamer. Ook na het middag eten weer een spelletje gedaan en nog een gesprek met een verpleegster over de zorg hier. Om half drie kreeg Jarno een rustgevend middel, wat wel werkte, want even later sliep hij. Om 16:00 uur waren we voor de 2e keer bestralen in de behandelkamer met dit keer de speel zuster Laura bij ons en pas bij het overtillen werd hij wakker. Dit keer ging het helemaal perfect dankzij de speelzuster of het slaapmiddel ?? Totaal zijn we een uurtje van de kamer afgeweest inclusief reistijd en wachttijd. Ook nu weer bij terugkomst een fruithapje en yoki, daarna nog even tv kijken, want ondanks het slaapmiddel hoefde hij niet te slapen.Na het avondeten weer een hapje en een verhaaltje door mama en rond 21:00 gaan slapen p.s. De hoeveelheid hapjes worden nu afgetrokken van de hoeveelheid sonde voeding, dus langzaam moet hij steeds meer "vast" voedsel gaan eten.

Dit bericht is gepost op maandag, 3 april 2006 om 12:48 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. Je kan een bericht achterlaten, of trackback van je eigen site.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.