Blijdorp

Vrijdag 9 juni 2006: Ik was deze middag al vrij vroeg bij hem (had ook vroeg kunnen beginnen vandaag), want dat had ik hem beloofd omdat hij weer alleen had moeten slapen. Nog even met de arts gepraat over zijn slechte eetgedrag en drink gedrag, toc wil ze het nog één week aankijken voor ze hem weer een sonde geeft. Vandaag woog hij 24 kg. Later in de middag kreeg hij muziek therapie, maar daar mocht ik niet bij zijn. Er werd wat gedaan met een piano en volgens zeggen vond hij het wel leuk. Coby en Fabian arriveerde rond 16:00 uur, want vanavond staat er iets bijzonders op het programma! We mogen namelijk naar diergaarde Blijdorp. Dit is een speciale avond voor zieke kinderen met ouders en broertjes en zusjes. Zodoende gingen we met z'n allen naar Blijdorp. De weg er naar toe was echter vol obstakels. De weg was opgebroken en we moesten dus via een omweg hier naar toe. Bij Blijdorp bleek dat Jarno niet de enige is die ziek is, want een hele erge lange wachtrij. Dit betekende dat we pas rond 19:00 uur binnen waren. Daar zagen we verschillende verklede figuren zoals heksen, zeemeerminnen en Neptunes.

Als eerste Oceanium in gegaan, daar waren duikers in het water en één ervan was zelfs verkleed als clown. Ook kon je met één van die duikers praten en ook Jarno kreeg de koptelefoon op om te luisteren. Hij luisterde wel, maar bewoog verder niet, wilde ook niet zijn hand opsteken. Jammer.

Verder waren er in de dierentuin ook diverse stalletjes waar je dingen kon aanraken en voelen, zoals opgezette dieren, ei van pinguin, skeletten enz. Ook kwamen we nog een aantal bekenden tegen zoals de Familie Dolk, Daniël met zijn vader, Naomi met haar moeder en Valesca met haar familie.  Ook aan eten was gedacht (wel wat minder voor de ouders en het restaurant was dicht), zoals ijsjes, poffertjes, popcorn en een suikerspin.

Maar al met al hadden we veel te weinig tijd, want veel dieren hebben we nog niet gezien.Op weg naar de parkeerplaats kwamen we nog wel kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Lui tegen.

Tegen 23:00 uur lagen ze lekker op bed, moe maar voldaan.

Geef een reactie