De Site van Jarno van Hespen

Goedkeuring voor Villa Pardoes

2 augustus 2006

Goedkeuring voor Villa Pardoes

Categorie: Ziekte Jarno |

Woensdag 2 augustus 2006: In de vooravond sliep hij nogal onrustig. Hij zat vaak ineens rechtop in zijn bed of lag er te draaien. Als Coby hem wat vroeg kreeg ze nauwelijks antwoord, echter rond 2:00 uur had hij op de bel gedrukt omdat hij een (te) vol gevoel gehad. Zodoende werd de voedingssonde stop gezet. Toen de verpleegkundige nog maar nèt weg was, zei hij: "Ik voel me niet lekker" enja hoor, het ging weer mis. Overgeven dus! Wonder boven wonder bleef de sonde er deze keer in. De verdere nacht heeft hij rustig geslapen. Toen Coby rond 8 uur ging douchen sliep hij zelfs nog. Er kwam nog een arts  met de co-assistente van gisteren naar hem kijken. Geen bijzonderheden.
Nu hing er alleen nog spoelbloeistof aan. Gisteren had hij van Astrid  en Laura een puzzelboek gekregen en dat werd ingewijd. Hij deed dit met plezier en dit ging heel vlotjes. Ik kwam  rond 11 uur nadat ik Fabian naar de opvang had gebracht. Mede omdat het buiten bezoektijd is en we nog niet weten wanneer hij daar weg mag. Ik kon ook nog vertellen dat we bericht hadden gehad van Villa Pardoes. We hebben goedkeuring van de medische commisie voor een (gratis) vakantie. Wanneer dat horten we nog, want we moeten nu data doorgeven wanneer het gezien zijn chemo en lichamelijke toestand niet goed uit zou komen. Maar… wel een fijn vooruit zicht om er een keer tussen uit te kunnen zijn, ook al zitten we dan met veel zieke kinderen om ons heen.
Rond 12:00 mocht hij mee naar de behandel kamer, want het infuus mocht losgekoppeld worden van de port-a-cath. Dit blijft toch altijd weer een vervelende handeling. Door middel van hard blazern bij/op de plek waar de grote doorzichtige pleister over de port-a-cath is aangebracht, proberen we het aftrekken te verlichten voor hem. Dat luktre deze keer wel aardig. Dan nog de naald uit de p.a.c. en is hij er weer even  (tot volgende week woensdag) van af. Hij had nu natuurlijk weer een handtekening verdiend voor zijn spaarkaart van de Disney wekker. Die was de vorige opname namelijk gestart op afdeling Zuid. Geen probleem natuurlijk., dus de verpleegkundige liep wel even van de afdeling  Midden naar Zuid. Wat een poosje latyer dus wel een probleem bleek te zijn. De Alvast voor hem klaar gezette Disney wekker was/is spoorloos verdwenen !!! En een ander exemplaar is er dus niet meer.
Ze waren hier erg ontdaan over en vonden het zeer vervelend voor hem. Er wordt nu dus hevig nagedacht over een ander mooi kado voor hem. Wordt vervolgd. Toen we terug kwamen op zaal hadden we gezelschap gekregen en wel van bekenden. Namelijk Ivo en zijn ouders . Dat vonden we wel heel gezellig, zodoende niet gelijk onze spullen gepakt en terug naar Rijndam, maar nog een poosje zitten kletsen en nog een potje Ganzenbord gedaan. Daarna hebben we toch maar afscheid genomen van Ivo en zijn ouders (Ivo was vandaag dus aan zijn 3e opname begonnen) en zijn we met z’n drietjes Fabian gaan ophalen. Die was lekker aan het spelen, maar vond het wel leuk, dat we hem met z’n allen kwamen opzoeken. De opvang "juf" vroeg ineens aan Jarno: "Jij bent toch pas jarig geweest ?"  En toen mocht hij dus daar een cadeautje uitzoeken ! Hij koos een vrienden boekje en dat gaat hij dus eerst in  laten vullen door de kinderen in Rijndam. Leuk hoor.
Eenmaal terug in Rijndam hebben we niet veel meer gedaan. Het was wel vrij-zwemmen vanmiddag, maar wij hadden onze zwemkleding vergeten, dus wijselijk maar onze mond gehouden tegenover hem over het mislopen van het zwemmen. ‘s avonds is hij samen met Fabian in gad gegaan, daarna vond hij het niet erg naar bed te gaan. Na een hoop knuffels en voor lezen hield hij het voor gezien en zijn wij naar Spijkenisse gereden.

Dit bericht is gepost op woensdag, 2 augustus 2006 om 18:56 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.