3 september 2006

Boottochtje

Categorie: Ziekte Jarno |

Zondag 3 september 2006: We raakten nog even lichtelijk in paniek, want we hadden geen uitnodiging gehad van de boottocht die we vandaag zouden gaan maken, dus wisten ook niet waar we ons moesten melden. Na ongeveer heel het huis overhoop gehaald te hebben, kwamen we er achter dat de uitnodiging gewoon in de gang op het prikboord hing, hadden we al opgehangen toen het binnen kwam. Gelukkig, konden we toch gewoon naar Schiedam voor de boottocht. Zodoende gingen we rond 12:15 richting Schiedam. We hadden het al gauw gevonden en zagen daar 2 grote blauwe vogels iedereen welkom heten voor een grote boot.

 

Nadat we de auto hadden weggezet, konden we na handen schudden met die vogels, aan boord. Omdat het boven al vrij vol was, zijn we naar beneden gegaan, waar al oud Hollandse spelletjes klaar gezet waren. Dus ook al gingen we nog niet gelijk varen, Jarno wilde al wel gelijk gaan spelen. Gelukkig was dat ook geen probleem, was juist een voordeel, want nu lag de boot nog vast aan de kade en hij wilde de bibber spiraal gaan doen. Er werd al snel rond gegaan met drinken, broodjes, dus we kwamen niets te kort. De jongens hadden bij binnenkomst ook een tasje gehad met van alles erin, zoals een lichtstaafje, een pet, een heuptasje, maar ook een soort strippenkaart waar van alle spelletjes die gedaan werden, de score kon worden bijgehouden. Ze konden er namelijk ook nog wat mee winnen.

 

Om 14:00 gingen we echt varen, we gingen richting de wereldhaven dagen, dus richting Erasmus brug en Willemsbrug. Omdat het redelijk weer was, met regelmatig zon, konden we ook even boven op het dek kijken, ondanks de harde wind. Zodoende nog beter alles te zien. We legden nergens aan, maar gingen onder de bruggen door en daarna nog een stuk verder de Maas op, waarna we keerden en terug gingen. Wij gingen weer naar beneden voor de spelletjes en de poffertjes, maar toen we weer benedendeks waren begonnen het buiten te gieten. Perfecte timing dus.

 

De boot voer intussen langs Schiedam richting Europoort en links zagen we nog de Botlek brug en Spijkenisse brug liggen. Nu eens vanuit een andere hoek, dan vanuit de file voor een open Spijkenisse brug. Onderweg konden we nog eten halen bij het buffet. Voor de jongens waren er mini broodjes hamburger, knakworsten, kaassoufflés, patat, frikadel, enz. Voor ons, kipchampignon ragout, jachtschotel, nasi, zalm, makreel, enz., enz. Dus genoeg te eten en te drinken.

 

Jarno kreeg daarna nog een prijs voor de bibber spiraal, kwam natuurlijk omdat de boot toen nog aan wal lag. Fabian kreeg een stopwatch, niet helemaal duidelijk voor welk spelletje, maar ja, wat geeft dat. Om 17:00 uur kwamen we weer aan in Schiedam. We moesten even naar de auto zoeken, was zo lang geleden dat we hem gezien hadden, maar lukte toch en zijn toen naar huis gegaan. Thuis maar niets meer gegeten, dat lukte niet meer. Dit alles had Jarno toch wel erg moe gemaakt, want hij vroeg zelf maar om naar bed te mogen.

Dit bericht is gepost op zondag, 3 september 2006 om 20:05 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.