De Site van Jarno van Hespen

Gehoortest slechter dan de vorige keer.

13 september 2006

Gehoortest slechter dan de vorige keer.

Categorie: Ziekte Jarno |

Woensdag 13 september 2006: We begonnen de dag met een gehooronderzoek om 9:30. Dit keer was zijn gehoor dus meetbaar achteruit gegaan. We wisten dat dit kon gebeuren door de medicijnen van de chemokuur die hij krijgt, maar het is dan toch wel schrikken als je hoort dat het achteruit is gegaan. Het is maar weinig, dus de chemo gaat gewoon door, maar toch. Daarna tijd voor een bloedprik en een gesprek met de oncoloog. Het bloed was helemaal goed en buiten zijn gehoor geen problemen. Dus we mochten naar 2 Zuid voor de chemo. Daar kwamen we als eerste zuster Froukje tegen die nog bekend was van zijn eerste afdeling. Die vond het prachtig hem weer te horen praten en te zien lopen. We kregen daarna onze kamer toegewezen, een 2 persoonskamer voor 1 persoon. Dus niet slecht hè. We kregen daar de Emla (verdovende zalf) voor zijn port-a-cath en daarna gelijk al een spelletje. Na onze lunch (Jarno hoefde niet) werd hij om 2 uur aangeprikt. Een half uurtje later werd begonnen met de chemo. Ik mocht nog even naar Rijndam om zijn tandenborstel te halen en 2 stoom maaltijden, want ze aten vandaag bami in het Sophia en dat is geen favoriet van ons (die van Sophia dan). Daarna moest ik een spelletje doen met Jarno op de Playstation. Dit spelletje werd echter ruw onderbroken, want we moesten naar de gang komen, want er was hoog bezoek. Bleek dat Prins Willem Alexander op deze afdeling was. Hij was op dat moment in een kamertje aan het spreken met een patientje, dus wij namen plaats in de gang waar hij weer terug zou lopen. Duurde te lang voor Jarno, dus een stoel erbij, maar het wachten werd beloond, want hij kwam !!! Hij sprak nog met enkele patientjes die hier ook zaten over de computer in het ziekenhuis en liep daarna vlak voor ons langs naar buiten, inclusief een tigtal beveiliging medewerkers. Was wel leuk om zo dicht bij mee te maken. Maar Jarno vond zijn spel in pauze op de playstation toch belangrijker, dus snel terug naar de speelkamer. Daarna nog een aantal bordspelletjes gedaan in zijn kamer en zijn wij de stoommaaltijden gaan bereiden. Toen we aan het eten waren, hoorden we Jarno nog huilen, het druk knopje werkte niet, want er kwam niemand en hij moest plassen. Nadat de stekker van het alarm kastje goed gedaan was, toch rustig af kunnen eten. Hierna kwamen Tante Ursula en Oom Erwin, maar nadat zij belde waar hij precies zat, duurde het toch wel erg lang voor ze de afdeling op kwamen lopen. Bleek dus even later dat ze op Rijndam stonden !!!!!! Natuurlijk moesten we dat er nog even extra inwrijven en natuurlijk ook in dit mailtje, dus hierbij.  Tijdens hun bezoek vroeg Jarno nog zelf naar zijn beloofde ijsje aan de zuster. Hij koos een ijsje bekleed met chocola. De chocola ging er goed in, het ijs daarna niet meer, dus hielp ik hem maar wat. Je moet toch wat hè. Daarna ging ik naar huis om te kijken of Fabian goed sliep die vandaag opgevangen was door Gordana en daarna overgenomen was door Inge en hem ook op bed had gelegd. Bij thuiskomst lag hij dus al lekker te slapen. Jarno kreeg om 20:00 zijn meest schadelijkste chemostof toegediend en ging ook slapen. Coby ging nog even in de ouderkamer met mij bellen en daarna ook naar bed. Ik mocht dit mailtje nog typen, gelukkig voor jullie, want nu heb je nog wat te lezen.

Dit bericht is gepost op woensdag, 13 september 2006 om 20:15 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.