De Site van Jarno van Hespen

Jarno naar zijn eigen school

6 oktober 2006

Jarno naar zijn eigen school

Categorie: Ziekte Jarno |

Vrijdag 6 oktober 2006: Papa`s verjaardag !! Maar ook vandaag is hij in Den Haag op cursus. Fabian was weer in orde ( we hoorden dat er wel een virus bij de kinderen heerst , dus dat stelt weer enigszins gerust ), dus die werd door Coby als eerste naar school gebracht. Het is voor mama nog even wennen nog ; twéé op tijd klaar hebben voor school. Bovendien heeft Jarno nu ook wat meer / ándere zorg nodig als " vroeger". Dat vergt dus meer tijd. En dan zat "het weer" ook niet mee. Veel wind en regen. Dus moesten we met de auto. Rolstoel in /uit de auto tillen/sjouwen. Dus nadat Coby Fabian had weggebracht ( die nog wat moeite heeft met het afscheid nemen van mama ) is ze terug gegaan naar huis om Jarno op te halen en in te laden.  Zodoende kwamen ze om 8.50 uur aan / binnen op Jarno`s eigen vertrouwde school .In de hal was juf Loes met een leerling apart bezig. Bij het zien van Jarno , liet ze dat even voor wat het was. Al heel snel kwam voor ons een nieuwe "juf " . Zij is één van de nieuwe directie; juf Annemieke.  Na wederzijds voorstellen werd Coby verzocht nog even mee te komen om wat te praten. Daar kreeg ze te horen dat ze /men de communicatie over hoe /wat /wanneer Jarno te wensen over liet. School voelden zich (door Rijndam voor het blok gezet en hadden Jarno liever ná de herfstvakantie laten komen) Maar Coby was woensdag gebeld door juf Annette van het Rijndam dat Jarno dus vrijdag naar zijn eigen school zou gaan /kon. (Dat had ook de arts van Rijndam ca.anderhalve week geleden te kennen gegeven). Voor ons kwam dat bericht ook al wel eerder als verwacht !). Dus zodoende hebben wij er niet bij stil gestaan om toch zélf ook nog contact met school op te nemen. Dachten dat alles in kannen en kruiken was ! Mààr………. al met al begon ik me niet erg prettig te voelen en behoorlijk opgelaten. Had dit totaal niet verwacht . Jarno zat hier niet bij , dus op een gegeven moment stelde ik voor om anders maar op een andere keer even in de klas te komen met hem ?  Maar néé, dat wilde(n) ze nu toch ook niet. Zou voor Jarno ook wel een flinke teleurstelling zijn , want hij keek erg uit naar deze ochtend . Hij vond het helemaal niet spannend , aleen maar héél leuk !Hij wilde ook graag zijn zelfgemaakte rode auto en de gister afgemaakte vuurspuwende draak meenemen en laten zien aan zijn klasgenootjes. Na enige tijd kwamen Jarno (en Coby ) dus in groep 4 bij juf Judith , alwaar een kring werd gemaakt en de kinderen als ze dat wilden (en durfden ) vragen mochten stellen. De vragen varieerden sterk: wanneer ben je jarig ? Hoe oud ben je ? Is het leuk in het "ziekenhuis" ? Kan je daar slapen ?  Wat mag je eten? Hierna lieten de kinderen een ingestudeerd dansje: "Lief klein konijntje " ( voor de maandsluiting ) zien en horen. Heel erg leuk. Juf Judith ging nog voorlezen uit een dierenboekje (kinderboekenweek hè ) en toen was het tijd voor drink-en eetpauze. Jarno schoof aan bij het tafeltje van o.a. Amber (zijn buurmeisje ) en Amy . Hierna zijn we weggegaan, want de kinderen kregen nog een taaltoets. Tegen 11.00 uur waren we weer thuis . Eerst was Jarno nog enthousiast om straks , om 11.45 uur,  Fabian mee op te gaan halen .  Maar even later bedacht Jarno zich .Hij was toch wel vermoeid en is op de bank gaan liggen bijkomen. Toen Fabian om 13 uur weer naar school was , hebben ze samen nog wat gedaan en om 15.15 uur wilde hij echt persé mee om zijn broertje bij de dependance (daar zitten de kleuters) op te halen . Helaas was het toen hárd aan het regenen , dus waren genoodzaakt om met de auto te gaan . Na school , bijna als vanouds met jullie eerst fruit gegeten ( ja , zelfs Jarno at wat mee ) .  Tante Ria kwam nog even aan vanwege Ron zijn verjaardag , al had hij die al gelijk met Fabian gevierd , maar toen was zij met vakantie. En om 17.30 uur kwam de jarige thuis, en vloog Fabian op papa af om hem vol trots zijn kleur/knutselwerkje te geven. Sinds lànge tijd hebben we eens wat gehaald bij de afhaalchinees .  Mmmmmm………………….

Dit bericht is gepost op vrijdag, 6 oktober 2006 om 13:12 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.