De Site van Jarno van Hespen

Gesprek Rijndam en school

16 oktober 2006

Gesprek Rijndam en school

Categorie: Ziekte Jarno |

Maandag 16 oktober 2006: De ochtend begon helaas niet zo goed , want om 6.30 uur hoorden we Jarno hárd huilen . Een huil waarvan we inmiddels weten:  O néé.  Maar eigenlijk o já:  heel veel gespuugd en nu dus ook ìnclusief sonde. Heel vervelend . Zodoende waren we dus ruim op tijd klaar vanmorgen, om naar Rijndam te gaan.  De één bracht Fabian naar school en de ander Jarno naar Rotterdam. Een maal op afdeling werd al snel begonnen met een nieuwe sonde inbrengen.  Daarna was wel een flinke portie troost nodig van Ron . Daarna ging hij naar zijn werk en Jarno naar school . Vandaag zouden papa en mama echter weer vroeg aanwezig zijn, want om 14 uur stond een (belangrijk) gesprek gepland met een aantal mensen van Rijndam en locatieleidster van de Paus Johannesschool over schooltoekomst van Jarno. Nadat Coby `s middags om 13 uur Fabian had weggebracht op school ( na schooltijd ging hij mee naar zijn vriendje Thomas), reed ook " juf " ( locatieleidster ) Annemieke Nöllen met haar mee naar Rijndam.  Nog heel even bij Jarno , die op zijn kamer lag te "rusten " ( t.v. / boek ) , geweest . Daar kwam ook Ron erbij en werden we ontvangen door arts Elise , orthopedagoge Martine , juf René van Rijndam .  De ergotherapeute Els was ziek , anders had zij er ook bijgezeten. Ook de maatsch werkster kon er niet bij aanwezig zijn. Tijdens deze zitting  begon de arts eerst uit te leggen dat Jarno een hersentumor in de kleine hersenen had en wat de kleine hersenen allemaal (moeten )doen en puntsgewijs werden allerlei zaken doorgenomen die eventueel problemen kúnnen geven of waar nog actie op ondernomen moet worden. Ook omdat de communicatie hiervòòr wat stroef was ervaren , door de Paus Joh. school , moesten er wat zaken glad gestreken worden , maar naar ons gevoel werd het nu wel een positief gesprek, waarbij ook data`s werden afgesproken waarop Jarno naar zijn eigen school gaat.  Hij begint met een halve ochtend, op vrijdag 3 november, en vervolgens op maandag(ochtend) 6 november. En dan weer op 24 november en 27 november ( even wat tijd ertussen i.v.m . de Pardoes vakantie). En hopelijk kan hij ook met de Sint viering aanwezig zijn dan. De uren zijn afhankelijk van hoe het gaat / hij het volhoudt . Dat is iets wat niemand kan voorspellen . Nog even ter mogelijke verduidelijking : Jarno gaat nìet terug naar groep 3 , omdat men er helemaal achter staat dat hij dan òndervraagd zou gaan worden. Straks in groep 4 blijft het uiteraard wél afwachten hoe het gaat lopen . Voor hem , maar ook voor ons een nieuwe spannende tijd. Maar Jarno kijkt er enorm naar uit. Bijkomstigheid en lichtpuntje is ook dat hij dus op donderdagmiddag dan mee naar huis mag en dinsdag`sochtends weer terug naar Rijndam. Na het gesprek hebben we nog een stukje  " meegelopen " , dat was dus nog logo en therapieassistente. Toen was het tijd voor ontspanning, dus …..spelletjes ??? Na het eten ging papa naar huis om Fabian op te gaan halen. Jarno is de laatste tijd `s avonds niet erg enthousiast om naar bed gebracht te worden .  Houdt dit mogelijk verband met het gemis van een twéé persoonskamer ???

Dit bericht is gepost op maandag, 16 oktober 2006 om 13:24 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.