Villa Pardoes

Vrijdag 10 november ’06: Fabian is ’s morgens nog gewoon naar school geweest. Jarno hebben we lekker rustig thuis zijn gangetje laten gaan. Nog even druk gehad met het apotheek gebeuren, was namelijk een verkeerde dosering van iets meegegeven, dus wéér daarheen. Vakantie bagage plús een rolstoel én een buggy In geladen, vergt ook wel even wat. Maar het lukte toch.

Rond 15:30 arriveerde we in Kaatsheuvel bij Villa Pardoes. Het is heel dicht in de buurt van het Efteling hotel én de Efteling. Staat nergens aangegeven, maar kon eigenlijk niet missen door de duidelijke route beschrijving die we hadden gehad. Na parkeren van de auto moesten we wel even zoeken naar de ingang. Stond ook nergens een bordje “Hier melden” of Receptie of zo iets. Bleek later dat dit bewust gedaan is, om privacy te garanderen en pottekijkers te mijden. Dus na een rondje lopen om het hele complex kwamen we toch iemand tegen (het was namelijk ook nog eens érg stil). En die wees ons dus op een bel ergens op een muur. En ja hoor, toen kwam er een vrijwilligster die de deur opende. We kregen gelijk de sleutel van huisje “Safari” en ze liep mee voor een korte rondleiding. Onze monden vielen wel open. Op een groot tekenbord een persoonlijke welkomstgroet.

Muren in 2 kleuren groen en gekleurd meubilair. De kinderkamers héél leuk gestyled. Jungleachtig en met een aantal grote knuffels. Alles heel ruim en natuurlijk op rolstoelers ingesteld.

Ook stonden er nog een aantal pakken sap en fristi en chocomel in de koelkast klaar voor ons. Ook stonden er 3 flessen saus van Heinz, een glazen pot gevuld met snoep en heel wat mini doosjes zoet beleg. Wát een verwennerij! Ook aan Jarno was gedacht, maar dan door de firma Vivisol. Een hele grote voorraad sondevoeding was nu hier bezorgd. De levering die woensdag thuis kwam, was namelijk veel te weinig. Nadat we alle spullen uit de auto hadden gehaald, zijn we op de “plaza” wat gaan drinken. Daar stond namelijk voor de nieuwe gasten een welkomst “borrel” met wat chips, toastjes en salade klaar. Tegelijkertijd konden we dan wat kennismaken met die en gene. Tevens is in dit “hart” van Villa Pardoes van alles te vinden en te doen voor kinderen.

 

Er is een grote zandbak met glijbaan, speelgoed, spelletjes, computers, tafelvoetbal, enz. Het is heel handig; we zetten de voordeur open en de kinderen kunnen zo de “Plaza” oplopen! In het huisje lag ook een informatiemap waarin te lezen is naar welke attracties, musea, sportactiviteiten je als gast van Villa Pardoes een bezoek kunt brengen. Sommigen gratis, sommigen met reductie. Ook nog een flyer met een eigen Villa Pardoes recreatie programma. Elke dag dus meerdere dingen te doen, waar we ons van te voren voor moeten aanmelden. Zoals: Pony rijden, bezoek aan een bakkerij (met zelf broodjes bakken), voetreflex massage, bingo, etc, etc. We moeten onze tijd dus zorgvuldig gaan plannen (voor zover mogelijk). Vanaf 18 uur zouden we van het buffet in de centrale ruimte gebruik gaan maken.

Tijdens het wachten hierop werd verteld dat het dus iets later werd, omdat de catering in de file stond! In die tijd werden we ook mobiel gebeld door…. Het Sophia ziekenhuis!!! Er werd verteld dat (onder andere) Jarno afgelopen woensdag 8 november op de onco poli geïnfecteerd zou kunnen zijn met het waterpokken virus!!! Voor oncologie patientjes is dit, vanwege hun verminderde weerstand, natuurlijk niet erg gewenst. En omdat Jarno nog geen waterpokken heeft gehad, was het dus noodzakelijk om zaterdag tussen 10 en 12 uur naar het Sophia ziekenhuis terug te komen, omdat hij preventief ingeënt moest worden. Tevens werd er ook gezegd dat hij vanaf woensdag contact met kinderen met een verminderde weerstand moest vermijden. Dat is lekker tijdens deze dagen in Villa Pardoes zeg!!! Al met al dus wel een aangrijpend telefoontje. Kan bijna niet slechter uitkomen, zou je zeggen toch? Ondanks dat onze gedachten tijdens het lekkere buffet (wat inmiddels wél was gearriveerd) nogal wat afdwaalde, probeerden we te genieten en wat te babbelen met een aantal van de andere gezinnen. Er zouden in totaal 8 gezinnen komen, maar deze week werden er nog 2 geannuleerd.

Deze eerste avond hier, hadden de kinderen uiteraard niet veel geduld om lang aan tafel te zitten. Het was véél aantrekkelijker om in de centrale ruimte te gaan spelen en alles te ontdekken. Nadat we de jongens, moe van alle indrukken, te slapen hadden gelegd, zijn we met babyfoon in de hand nog een bakkie met cake erbij gaan doen in het midden.

Laat een reactie achter