Sophia Ziekenhuis, Safari Beekse Bergen en Bingo

Zaterdag 11 november: Coby en Fabian gingen om 10 uur naar de welkomst info meeting. Daar kregen ze bijvoorbeeld te horen hoe het in zijn werk gaat als we naar een attractie park willen vanuit Pardoes. Ook over het gebruik van de wasmachines en droger, Dat er 2 whirlpools zijn. Als er (Familie) bezoek wil komen, dat een bakker zijn overgebleven brood hier brengt voor de gasten, enz, enz. Ook weer onder het genot van een kop koffie met wat lekkers. Jarno en ik vertrokken dus toen deze meeting begon, naar het Sophia kinderziekenhuis voor wéér een prik. Balen hoor! Daar begon alles met eerst een vinger prik. Nadat de vrijwilligster in de Villa haar praatje had beëindigd, bleef ze nog wat onofficieel nababbelen met wie dat wilde. Ze zijn echt stuk voor stuk allemaal heel vriendelijk, beslist niet opdringerig of wat dan ook. Fabian was natuurlijk al lang en breed aan het spelen. Soms alleen, soms met Coby en soms met een ietwat ouder meisje. Op een gegeven moment waren ze dus via de terrasdeur van huize “Barbie” in de speeltuin buiten aan het spelen. Wel onder leiding van de moeder van meisje: Tess. Hij had dus al snel iemand van zijn gading gevonden, leuk. Jarno en ik kwamen om 13:00 uur weer terug in Villa Pardoes.

De prik in zijn bovenarm, bleek ook nog eens een heel vervelende, pijnlijke prik geweest te zijn. Het is namelijk een heel stroperige vloeistof die heel langzaam ingespoten wordt. Van de verpleging had hij als pleister op de wond wel een doosje Lego gehad. Maar tóch. Omdat er na het telefoontje van vrijdag avond toch later nog wat vragen bij ons op kwamen, stelde ik die vragen dus vanmorgen aan de verpleging. (de inenting werd gegeven op afdeling Zuid 2, want op zaterdag is de onco poli natuurlijk dicht). Maar de verpleging kon niet alles beantwoorden, dus moesten we maandag contact opnemen met de oncoloog. Weer wat balen dus. Nou ja, ’s middags na de lunch zijn we nog naar Safari Park Beekse Bergen gegaan. Vooraf dus gratis kaarten bij de leiding hier in het complex gehaald. Lekker hoor. Na ongeveer 20 minuten rijden waren we er al.


Daar de laatste safaribus (15:00 uur) genomen en zo hoorden we van een gids het een en ander of herten, hyena’s, wilde honden, luipaarden, struisvogels, kraanvogels en zebra’s. De rit in de safaribus vonden de kinderen natuurlijk prachtig en liepen van de ene naar de andere kant, afhankelijk van wat er waar te zien was.


Na een half uurtje parkeerde de bus even en hebben we de wandelroute gepakt. Eerst nog een bakkie met appeltaart in het restaurant! We zouden langs apen, olifanten en dergelijke komen, maar … velen waren niet (meer) thuis! Toch wat te guur voor ze en het werd al vroeg donker ook. Dus de wandelroute vonden we toch wat minder zo. Op de terug weg nog wat boodschapjes gehaald bij Albert Heijn in Kaatsheuvel. Terug op het parkeer terrein van Villa Pardoes liep Jarno al heel te enthousiast alleen naar het poortje/tunneltje. Helaas, hij viel. We hebben niet gezien hoe hij viel, , maar het was hard huilen, want hij was op zijn linker arm terecht gekomen. Schrikken dus, voor hetzelfde geld was het fout uitgepakt. Gisteren avond mochten we na het buffet wat over was gebleven mee nemen. Zodoende hadden we het (weer) makkelijk en smakelijk. Om 19:15 stond er Bingo op het programma. Ook dit werd weer geleid door vrijwilligers, nu een echtpaar. Er stonden twee tafels met kinderprijsjes uitgestald. De eerste rondes vielen wij niet echt in de “Bingo” prijzen, maar dat kwam dus later wél. Jarno mocht 2x van de hoofd prijzen tafel iets uitkiezen. Houten strandbats waar ook schaken en mens erger je niet op gespeeld kan worden. Later nog een leuk boek: “De allerliefste kusjes zijn voor jou”, met briefpapier en kaarten. Fabian had ook 2x Bingo en ging helemaal voor een pluche olifant en later ook een dolfijnen beeldje. Op een gegeven moment heeft Jarno nog geholpen met draaien van de ballen molen én de getallen helpen opnoemen.

En dat met toch aardig wat luisterende en kijkende mensen! Na het beëindigen van de Bingo, heeft hij nog een potje zitten schaken, op het batje welke hij had gewonnen én met de mannelijke Bingo vrijwilliger : Jan.

Zodoende lag hij behoorlijk laat op bed, maar wel een fijne avond gehad. Gelukkig hadden we van te voren zijn sondevoeding al aangesloten en gestart. Gewoon met de infuus standaard en al op de plaza gezeten dus. Is hier natuurlijk geen probleem.


Laat een reactie achter