Land van sint

Woensdag 15 november 2006: We startten deze ochtend mét…. Voetreflex massage!!! Om 9:45 mochten we ons melden hiervoor. Er waren drie dames die dus elk een gezinslid gingen verwennen (de voeten dan). We mochten plaatsnemen in een lekkere relax fauteuil en kregen zelfs een plaid over ons heen. Op de achtergrond heel rustgevende muziek. Fabian lag op de buik van mij, maar óók zijn voetjes werden gemasseerd. Ik had mij hiervoor eigenlijk niet op (willen) geven, máár kwam dus ook in de stoel terecht. Nou en het was echt heerlijk ontspannend, behalve dan dat Fabian regelmatig terug riep “op aarde”! Wel weer een ervaring rijker geworden, we hadden van te voren geen idee hoe of wat dit zou zijn. Hierna, het had ongeveer 30 minuten geduurd, hebben we koffie op de binnen plaats genuttigd.

Om 11:50 zijn we naar “Bakkerij Piekfijn” gereden, want dit was ook weer een Pardoes activiteit. Bakker Toon verzorgde voor ons een anderhalf durende “cursus” broodjes en koekjes maken. Van kleine bolletjes deeg werden, zo nu en dan een beetje met zijn hulp, ware kunstwerkjes gemaakt.

Ook nog met een portie humor erbij. Terwijl hij de broodjes in de oven schoof, mochten er koekjes uitgedrukt worden van een enorme lap speculaas deeg. Ook werd er ter plekke een verse slagroom taart opgemaakt.

        

Die werd dus gelijk verdeeld op gebaksbordjes. Hij spoot ook in ieders mond nog een flinke toef slagroom. Mmmm…. Tot slot mocht ieder zijn eigen gemaakte broodjes en koekjes verpakken en meenemen.

Echt een héle leuke activiteit. En wederom iemand die zich helemaal belangeloos zó inzet voor gasten van Villa Pardoes. Wonderlijk gewoon. Na dit gebeuren zijn we naar Drunen gereden. We mochten vandaag (toch nog onverwacht eigenlijk, óók voor de staf van Villa Pardoes) toch gratis in het Land van Ooit, wat nu dus Land van Sint is geworden. Normaliter mogen de gasten altijd gratis in Land van Ooit, maar dit Land van Sint is door een ander bedrijf op touw gezet (soort van afgehuurd) en wilde dus eerst niet meedoen. Maar op het laatst is dat dus toch nog gewijzigd.  

Er liepen daar dus vele Pieten rond. We kregen een Pietenpaspoort. We moesten grote chocolade letters die her en der verstopt hingen opzoeken, die dan tezamen weer een woord vormden. In een grote tent konden we een papieren schoen kleuren en in elkaar zetten, die dan gevuld zou worden. Ook stond daar het een en ander uitgestald om mee te spelen. Pony rijden kon ook (voor ons dus wéér) Een klim en klauter parcours in het bos, die dan goed was voor een pieten diploma. Er kon geskelterd worden (érg in trek bij Jarno en Fabian) en in het roze kasteel konden we kruidnootjes/koekjes maken.

De rest van het Land van Ooit was dus nu gesloten. Het was allemaal best wel leuk hoor, maar wij zijn nu in het voordeel geweest dat het kosteloos was. Als men de volle prijs hiervoor moet betalen (€ 17,50) vinden wij het dat toch niet helemaal waard. We gingen rond 17:30 weg. Terug wel een poosje vast in de drukte rond de afslag van Kaatsheuvel. Vanavond zouden we met alle gezinnen in de centrale ruimte eten en ieder zou iets maken of kopen. Het werd dus een koud buffet. Aangezien de meeste van ons wat krap in de kooktijd zaten vandaag (dit idee werd vanmorgen om 10:00 uur gelanceerd!), werd het meeste gewoon gekocht. Wij zorgden voor het ijs. Dit was dus een gezellige afsluiting van deze dag. Het vakantie einde komt ras dichterbij! p.s. Dinsdag morgen nog door staflid Judith meedegedeeld dat er een artikel mét foto in het Brabants Dagblad stond over het "boek gebeuren" van maandag middag. Jarno staat heel duidelijk op de foto.

Laat een reactie achter