Toverland, en Ron mag naar de VOIP- cursus

Donderdag 16 November 2006: Vandaag niet zo laat eruit, nou ja, niet zo laat, toen we allemaal klaar waren, was het toch al weer 11 uur. Kwam mede ook doordat ik gebeld werd door de KPN met de mededeling dat ik door was en naar cursus mocht. Deze cursus gaat over het nieuwe VOIP netwerk, waar iedereen na verloop van tijd over gaat bellen, met na afloop een kans op een nieuwe baan hierbij. Daardoor toch een beetje van slag, want hoewel dit zeker de bedoeling was, brengt het ook wel weer wat extra zorgen met zich mee, zoals het naar Rijndam brengen/halen van Jarno, de chemo dagen, het zwemuurtje, het `s middags opzoeken van Jarno (en Fabian en Coby). Dus eerst nog even een bakje gedaan. Daarna moesten we nog een eind rijden, want vandaag gingen we naar Toverland. Dit lag toch nog ruim een uur rijden vanaf de Efteling, maar wel een stuk korter dan vanaf Spijkenisse en omdat we er nu gratis in konden, wilden we dit toch niet missen. Nadat we de vouchers van de vrijwilliger hadden gehad, hoorden we even later dat onze buurtjes vandaag ook hier naar toe gingen met hun dochtertje Michélle. Bij aankomst in Sevenum (vlakbij Venlo) terecht gekomen in een zeer rustig Toverland.

 

Zo rustig dat de attracties op verzoek open gingen. Dus we moesten een medewerker van Toverland opzoeken, vragen of hij een attractie open deed en daarna konden wij (meestal) alleen in de attractie. Vaak dus ook mogelijk om hier 3 keer achter elkaar in te blijven zitten. We zijn in Toverland al eerder geweest, toen Jarno 3 jaar was (gaf ook wel even extra gedachtes !). Omdat ik hier toen ook een DVD van heb gemaakt, die de jongens daarna ook regelmatig hebben gezien, wisten ze beiden nog of al iets van alle attracties. Een deel was echter nieuw erbij gebouwd, dus dit was allemaal nieuw voor ons, zoals een bobslee baan, wat dus de favoriet werd van Jarno! (en van ons ook wel).

 

Bij de entree hadden we ook lunch vouchers gekregen en de jongens kregen dus een kindermenu en wij een brobbelmenu, wat dus een hoop patat en een broodje hamburger betekende, inclusief drinken. Dit alles voor ons dus helemaal gratis, zelfs de parkeermunt werd betaald. Jarno deed met het meeste goed mee, ook al was het nog zo vermoeiend allemaal. Zelfs een klimtoren moest geprobeerd worden, alleen moest ik daar wel bij helpen. Rond 16:00 uur zijn we weer vertrokken naar Villa Pardoes, nu wel iets langer over gedaan, want nu wel wat last van files rond Eindhoven, maar de meesten in de auto merkten hier niets van. Bij aankomst in Villa Pardoes werd er net geapplaudisseerd (was dat voor ons?), bleek dat daar net weer een cheque door Achmea werd overhandigd, waarbij verschillende vrijwilligers van Achmea uit Friesland mee kwamen om voor ons pannenkoeken te bakken. Hierbij mocht Jarno (Fabian mocht ook, maar wilde niet) aan de kindertafel zitten en zijn pannenkoek helemaal zelf versieren met spekkies, spek, slagroom, smarties, drop, enz. Dus een heel leuk uitziende pannenkoek, waar hij zelfs nog een paar hapjes van op heeft.

 

Hierna kwam een plaatselijke zanger Wesley ons nog vermaken. Hij kwam in plaats van Sasja Brouwers die op het laatst had afgezegd. Hij probeerde alle aanwezigen aardig mee te krijgen, zelfs een polonaise werd geprobeerd. Niet helemaal ons genre, maar hij deed het wel leuk. En het was sowieso al heel erg te waarderen, dat hij op zo’n kort tijdbestek hier belangeloos kwam zingen om het gat op te vullen. Wel gingen de jongens nu nog iets later naar bed, Jarno 21:00 uur en Fabian zelfs nog iets later, want die was nog steeds met Tess aan het spelen. Hij had natuurlijk wel een aardige tukkie gemaakt op de terugweg van Toverland hoor. Na het late op bed leggen van de jongens toch nog maar wat gaan inpakken alvast . Bàh !, Hierna gingen we lekker slapen.

Eén gedachte over “Toverland, en Ron mag naar de VOIP- cursus”

Laat een reactie achter