Gesprek met Directzorg

Woensdag 7 februari 2007: Ron mocht van zijn baas vandaag thuis werken, omdat we vandaag om 9:30 twee zorgmanagers van DirectZorg thuis kregen was dit ook wel heel handig. De mevrouw van stichting MEE die we onlangs gesproken hadden, had ons ingelicht en geadviseerd en op de hoogte gebracht van DirectZorg. Dit is een organisatie  , die gehuisvest is in Brielle , en zorg verleend aan gezinnen met een indicatie hiervoor. Deze twee dames (zorgmanagers) kwamen dus voor een oriënterend oftewel een intakegesprek. Het is best een heel ingewikkeld gebeuren hoor dat PGB (persoonsgebonden budget). Maar door middel van dit budget hebben we straks de mogelijkheid om (bijvoorbeeld van DirectZorg) een zorgverleenster te laten bijspringen. Bijvoorbeeld één keer in de week voor een aantal uurtjes. Wij bepalen zelf de dag en de tijd waarop de zorg verleend dient te worden. We denken bijvoorbeeld aan woensdagmiddag en dat ze dan activiteiten met Jarno doet. Deze dames zeiden al iemand op het oog te hebben, ( ze hadden nl. vooraf ook al info via MEE gekregen omtrend ons )  maar voor dat we haar “in dienst” nemen komt er eerst een kennismaking. Het moet natuurlijk van beide kanten goed voelen. In ieder geval ziet de cliënt zoveel mogelijk dezelfde medewerkster, verzekerden ze ons . En dat is voor Jarno (én ons) natuurlijk wel heel gewenst. Zo kan er dan een zekere band ( en vertrouwen ) opgebouwd worden. Het klonk allemaal wel goed en vertrouwd, maar er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Maar we denken wel met deze organisatie in zee te gaan. We hadden in elk geval weer genoeg om over na te denken !  ’s Middags toen Fabian uit gym kwam, zijn Coby, Jarno en Fabian met z’n drietjes naar Janneke gegaan. Ook omdat Vincent nog steeds cadeautjes voor zijn verjaardag (1 december !) tegoed had. Hoezo hebben we het druk ?!  Ron kon verder zo in alle rust zijn KPN werk thuis doen.

Laat een reactie achter