Thermaalbad Arcen

Donderdag 22 februari 2007: Vanmiddag wilden we naar de film gaan, dus toen ik (Ron) naar de supermarkt ging voor wat croissantjes, gelijk even naar de receptie gegaan voor wat gegevens. Bleek dat Venlo geen bioscoop meer heeft en de bioscoop in Venray vandaag geen kinderfilms draait. Kindervakantie !!! Ze snappen er hier in Limburg echt niets van ! Als pleister op de wond zijn we toen maar gaan midgetgolven. Dat was ook leuk en de jongens deden goed mee. Het weer werkte ook goed mee, dus dat helpt ook wel. Na nog een snelle bak thee, zijn we toch maar naar het thermaalbad Arcen gegaan. Eerst zouden we niet gaan, maar omdat het naast ons park ligt en het water bij ons zo koud is, toch maar gegaan. Bij binnenkomst kreeg je een muntje dat in het complex gebruikt kon worden voor de kleding kasjes, kruiden baden, zonnekanon, eten, enzovoort. Er zit een chip in, die je bij de uitgang weer nodig hebt om af te rekenen. De baden zijn dus echt heerlijk warm, 35 tot 36°C. Je stapt er zo in. Ook verschillende buitenbaden, veel bubbeltjes en kruiden en zout. Maar Fabian vond het water niet lekker (om te drinken), er zat teveel “peper” in. De warme baden waren wel heerlijk, al waren er wel veel hang jongeren (ouderen). Bleek later dat daar een functie voor was, je moest namelijk aan een stang in het water staan, terwijl er een stevige straal water je lichaam masseerde. Na enige tijd ging er een beschaafd piepje, waarna je een plaats moest opschuiven. Op die plek was de straal water iets hoger, enzovoort. We hadden een toegangsbewijs gekocht van tweeënhalf uur (€ 10,50 per persoon) maar zo lang hielden de jongens niet vol zonder speeltoestellen. Gelukkig was er ook een ruimte om te zitten (en te eten), waar de jongens een spelletje UNO konden doen. Wij konden toen nog even snel een rondje Thermaal doen. Na tweeënhalf uur gingen we ons weer aankleden, maar daar ben je wel ongeveer 10 minuten mee bezig. Bleek dat dit hele dure minuten zijn, want we moesten vier keer € 1,50 bijbetalen. Ondanks dat, goed dat we het toch maar gedaan hebben. Daarna laat gaan eten en de jongens naar bed gebracht. Natuurlijk nu helemaal niets meer van hen gehoord. Trouwens wij zaten ’s avonds ook steeds bijna te slapen op de bank. Hoezo ontspannend?!

Laat een reactie achter