Coby jarig

Woensdag 28 februari 2007: Vandaag is Coby jarig, maar dit wordt voor het tweede opvolgende jaar weer een aparte verjaardag, want vandaag is het weer opname dag voor Jarno. Dit betekende dus geen uitgebreid ontbijt op bed, geen cadeautjes uitpakken, maar snel wassen, aankleden, Fabian bij de buurtjes brengen en naar Rotterdam rijden. We waren netjes op tijd voor de gehoortest van Jarno om 9:10 uur op de KNO poli. We waren daar al snel aan de beurt. Ondertussen kreeg Ron op zijn mobiel een felicitatie SMS van Ruud en Dieny. Even later belde Amanda persoonlijk. Tegen 9:45 kwam Jarno weer terug van zijn gehoortest, ze waren lang bezig geweest dus. Wij konden toen door naar de Onco-poli, waar we een afspraak hadden om 10:40 uur met de oncoloog. Eerst moet Jarno een vingerprik, maar dat was snel gebeurd, daarna was het wachten en wachten en wachten en wachten. Om 11:30 werden we bezocht door Siep en Bes (clini clowns). Toen Jarno tegen hem vertelde dat Coby jarig was, werd ze door hen ook toegezongen met Happy Bearthday. Vond Coby ook héél leuk (gelukkig was de wachtkamer vrijwel leeg). Om 12:00 (!!) mochten we naar binnen bij dokter Reddingius. Het spande weer enorm om de uitslag van zijn gehoortest. Dokter Reddingius hield ook ruggespraak met de KNO arts, maar toch mocht de kuur doorgaan, ondanks dat er weer achteruitgang van de hoge tonen was geconstateerd. Pas om 12:30 uur kwamen we dus op afdeling Zuid die ons al hadden gemist, maar omdat het net pauze was, kregen we niet zijn “eigen” opname verpleegkundige. Daarom zijn wij nog maar even naar het restaurant te gaan voor wat lekkers, Jarno wilde een frikadel en heeft daar nog een groot stuk van opgegeten. Het duurde nog tot ruim 14:00 uur voor Jarno aangeprikt werd aan zijn port-a-cath wat hij weer zonder traan onderging. Een halfuurtje later kreeg hij zijn eerste Chemo. Intussen kregen we onverwachts bezoek van Desiree en Tijs met een grote bos bloemen. Ook Ron wist hier niks van. Rond 15:00 kwam ook tante Ria op bezoek, dit was wel bekend. We zijn toen in de speelkamer gaan zitten terwijl Tijs en Jarno gingen spelen, eerst met tafelvoetbal, later met de PlayStation. Toen Desiree en Tijs weer naar huis gingen, zijn we begonnen met een spelletje van de Pietje Bell. Dat Ria besloot gezellig met ons mee te eten en ook op de file te vermijden, dus Ron ging nog even naar Albert Heijn om een stoom maaltijd erbij te halen. Intussen kwam de neuroloog dokter Catsman Jarno ophalen voor weer een spraakoefening. Dit keer was er een spraak linguïst (spraak expert) bij uit België die de test afnam. Het Belgisch taaltje was af en toe slecht te verstaan voor Jarno, maar hij deed het voortreffelijk. Ze was dan ook heel tevreden hoor. Hierdoor was het al weer vrij laat gewoorden, dus snel de stoom maaltijden in de magnetron gezet. Jarno at gezellig met ons mee met een boterham met vlokken die er goed in ging ?!??!! (ondanks de Chemo). Hierna ging Ron snel naar huis om Fabian op te halen bij Amanda. Tante Ria maakt voor het spelletje met Jarno en Coby af en ging daarna ook naar huis. Jarno had echter nog geen zin om te gaan slapen, dus hebben ze nog een puzzel voor een groot deel in elkaar gemaakt. Hierna is Jarno als eerste gaan slapen op de zaal waar nog twee andere kinderen liggen. Coby is daarna in de ouderkamer nog wat gaan kletsen met andere moeders en is rond een uur of tien ook naar bed gegaan.

Laat een reactie achter