Laatste keer opname dag Chemo

Woensdag 11 april 2007: Laatste keer opname dag voor chemo. We moesten vandaag om 9:10 uur op de KNO poli zijn voor de gehoortest van Jarno. Wij waren netjes op tijd. Fabian was bij Frank en Sheila gebracht en werd door Sheila naar school gebracht. Intussen in het Sophia waren wij na een kwartiertje wachten aan de beurt. Ik (Ron) ging met hem mee om gelijk nog wat foto’s te maken.

Daarna mochten verder naar de onco-poli. Daar begon het met een vingerprik, waar hij een draakje uit mocht zoeken. Dat maakte de vingerprik dus gelijk goed. Om 10:20 konden we binnen komen bij Dr. Reddingius.

De gehoortest gaf weer een lichte verslechtering aan en zit daardoor tegen de grens aan, maar gelukkig kon de kuur toch doorgaan. Nu werd ook de afspraak gemaakt voor het gesprek ná de controle MRI van 21 mei voor de uitslag. Deze is dus gepland op 23 mei, dus dat is gelukkig niet zo erg lang wachten. Tevens krijgt Jarno dan nog éénmaal een gehoortest ter afsluiting van de kuur en horen we meer over de follow-up (het traject hierna). Tegen 11:00 uur waren we op afdeling Zuid. Weer op de 4 persoonskamer. Hier lagRobin en nog een meisje. Dit meisje werd later ontslagen, dus blijven Robin en Jarno over (en de moeders). Tegen 13:00 gingen we naar de behandelkamer voor het aanprikken en het vervangen van de sonde, want deze zat er ook weer 6 weken in. Dit begon al helemaal niet goed, want de nieuwe sonde zat bij controle niet goed en kwam vermoedelijk niet uit in zijn maag, maar in zijn longen, dus die moest weer over.

Daarna het aanprikken van zijn port-a-cath werd gedaan door een zuster die het vak nog moest leren, want alleen al bij het voelen (wat toch al een gevoelige plek is), gilde Jarno het uit van de pijn. Een andere zuster nam het toen gelukkig over, maar het duurde lang voor Jarno weer een beetje bedaard was. Ook zijn cadeautje voor het vervelende gebeuren hielp maar weinig, een set dinosaurussen. Heel vervelend dat het deze laatste keer zo slecht moest gaan. Daarna op zaal maar gauw een spelletje gaan doen, toen ging het weer snel beter. Intussen werd hij aangesloten aan de chemo vloeistof. Even later kwam er nog een verrassing binnen lopen, want Marleen en Damian kwamen deze laatste keer eens de tijd voor ons doden door ons te vereren met een bezoek.

Damian nam dus snel het spel over van Coby. Beide jongens kregen even later nog een beker van de Wizz met chocolaatjes erin die gedoneerd waren. Dat is dus met je neus in de boter vallen. Daarna gingen we nog naar de speelkamer, waar de jongens een koek mocht versieren (ook een donatie van een bekende supermarkt). De koek van Damian bleef niet zo lang zichtbaar, want die was even later verdwenen. Die van Jarno bleef langer heel. Daarna was het tijd voor… computer spel op de Nintendo GameCube. Met moeite kwam Damian daar later van af, om naar huis te gaan. Jarno en ik mochten toen nog 10 minuten samen verder met dit spel, daarna werd de speelkamer weer afgesloten, want ook hier wilden ze naar huis. Wij gingen toen nog even op zaal verder met Hugo het SlotSpook, tot we Lasagne gingen eten in de ouderkamer. Jarno ging lekker op bed even naar tv liggen kijken. Na het eten ging ik weer naar huis om Fabian op te halen. Hij had heel de middag bij Amanda mogen spelen, maar moest natuurlijk wel weer opgehaald worden. Coby ging met Jarno nog maar weer even een spelletje spelen, waarna hij tegen 20:30 op bed lag, aangesloten op de laatste chemo vloeistof voor vanavond/vannacht. Coby ging nog even wat bellen met het thuisfront en daarna ook lekker op één kant.

Laat een reactie achter