De laatste Chemo !!!!!

Woensdag 25 april 2007: Vanmiddag dan de laatste chemo kuur toediening en daar was Jarno helemaal vol van. Tegen iedereen die het wilde horen (of niet) vertelde hij het wel. Een erg bijzondere en belangrijke dag dus, maar eerst naar school. Ron had vandaag vrijgenomen, dus hij bracht Jarno naar school. De school begon vandaag wel een half uurtje later i.v.m. de Oranje disco van gisteravond. En Coby ging met Fabian op de fiets. Daarna is Ron naar de Edah gegaan, want die wordt omgebouwd naar Plus Markt en daar was het nu 25% korting. Natuurlijk veel te veel gekocht. Coby bracht Fabian naar het Milieu huis, want zijn klas begon daar met een tentoonstelling. Ze mochten ook op knopjes drukken, waar dan monitoren iets lieten zien. En met een mijnwerkershelm op door een gangen stelsel kruipen. Dat is natuurlijk altijd leuk. Toen wij weer terug waren, kwamen Desiree en Astrid, want zij gingen met Coby mee naar een uitverkoop van Oriflame, welke hier om de hoek was. Na een bakje koffie, lekker buiten in onze tuin, zijn ze daar dan ook heen gegaan en daarna weer naar huis, want Desiree moest als eerste Sil op halen van de peuterspeelzaal, in Oostvoorne. Net voor we de jongens weer uit school moesten halen, belde oma om te vertellen dat hun hond Chico van het weekend was aangereden door een auto en was overleden. Zij waren daar uiteraard nog erg van onder de indruk. En wij even later óók. Nadat we de jongens hadden opgehaald, zijn we de croissantjes van de Edah (met korting) gaan opeten. Jarno kreeg vandaag ook een paar kaarten van attente mensen die hem lieve woorden schreven. Zelfs van Joris( en zijn familie), die vorig jaar een aantal maanden gelijk met Jarno in het Rijndam verbleef, een pakje met cadeautjes voor én Jarno én Fabian! Dat werd zéér gewaardeerd! Dit alles bevorderde nóg meer zijn opgewektheid voor deze dag. Daarna is Fabian door Coby naar gym gebracht en nadat hij terug was zijn we met z’n allen naar het Sophia gegaan. Daar kregen de jongens niet zo veel tijd om te spelen, want Jarno mocht al snel komen voor zijn laatste chemo prik. Dit was heel snel weer achter de rug. We kunnen het ons nog niet zo goed voorstellen dat hij en wij van die opname en/of prik woensdagen af zijn hoor! We hebben het 55 weken zo gedaan (3 weken/woensdagen óp en 3 weken /woensdagen áf ), dus is ook niet zo gek misschien? En toen was het voor Jarno tijd om een helium ballon uit te zoeken.

Dit hadden we al eerder moeten beloven en hij zorgde er wel voor dat we dit niet zouden vergeten. We lieten daar ook een ballon opblazen van de dino Platvoet die we via internet hadden besteld. Zodoende had hij dus 2 ballonnen, één van Bliksem McQueen van Cars en één van Platvoet. Daar was hij reuze blij mee . Toen we weg reden bij het ziekenhuis kwamen we erachter dat Fabian zijn dolfijntje ergens had laten liggen, dus….. Coby weer terug naar binnen en weer overal zoeken en vragen. Uiteindelijk lag hij nog op een bankje buiten, waar we in de buurt nog een foto hadden gemaakt. Pffff. Daarna zijn we naar Zuidplein gegaan en kreeg Jarno (en ook wel een beetje voor Fabian) nog een Platvoetspelletje voor de Nintendo en Fabian nieuwe sandalen. Uiteraard waren ze daar beiden heel blij mee. Toen zijn we naar Ridderkerk gereden (om een klein voorzichtig “feestje“ te vieren), naar Pannenkoekenhuis Oosterpark.

Bleek een hele mooie locatie, aan het water. En gezien de nog heerlijke temperatuur konden we nog heerlijk buiten zitten. Daar kreeg Jarno nóg wat cadeautjes, zo blij zijn we dat die rotte chemokuur eindelijk klaar is. Vooral voor Jarno wilden we aan deze dag toch wel een extra tintje geven. Maar vooral omdat we diepe bewondering voor hem hebben en hij het wel verdient om op deze dag in het zonnetje gezet te worden. Wij zelf kijken toch vooral uit naar de komende tijd, de komende MRI, (én die de komende jaren nog volgen ) en wát er nog aan herstel zal komen. Afijn, Jarno kreeg een Cars kaart met lieve woorden van ons, een mooi auto horloge, van Fabian een dino school beker en een klein dinosaurusje om mee te spelen. Hij was er erg verrast door. En had het helemaal niet verwacht. Daarna toch nog even een kleine domper, want Jarno werd misselijk en moest zelfs nog een beetje overgeven. Gelukkig maar heel weinig (er zat op dat moment nog maar weinig in zijn maag). Daarna ging het weer beter (mede dankzij een anti-misselijkheidspil die Coby gelukkig had meegenomen ) en at hij zelfs nog een stuk van zijn kinderpannenkoek. De ijsjes met Spiderman verrassing gingen ook grotendeels naar binnen.

Fabian heeft regelmatig op een speelplaatsje gespeeld met een aantal andere kinderen, dus ook hij had het goed naar zijn zin. Jarno zat zijn nieuwe spelletje in de Nintendo uit te proberen en die hoeft zeker niet omgeruild te worden. Hierna naar huis en snel naar bed met zijn ballonnen hieraan geknoopt. Lekker dromen van deze dag.

Laat een reactie achter