Fabian mag weer uit het ziekenhuis

Woensdag 9 mei 2007: Vannacht, in het ziekenhuis, werd Fabian om een uur of drie wakker en was toen ook klaarwakker. Coby toen dus uiteraard ook. Hij had trek en wilde zelfs wat eten. Hij kreeg toen wat vla en at daar een aantal hapjes van. Na ongeveer 1,5 uur lukte het toch weer, dat hij ging slapen. Ook uitslapen was er natuurlijk niet bij. Fabian had gisteren op de kinderafdeling zóveel geslapen, dat hij er nu wel even klaar mee was. Hij kreeg om 8.30 uur een vlaflip, maar echt erop aanvallen was het nog niet. Met moeite enkele hapjes.
Door de onverwachte complicaties met Fabian gisteren, was Ron genoodzaakt om óók voor vandaag vrij te nemen, omdat Coby nu niet Jarno startklaar kon maken om naar school te gaan. Want Coby zat dus in het Ruwaard. Zodoende had Ron thuis Jarno gewassen en aangekleed. Jarno wilde vanmorgen zelfs een halve boterham met ham en eiersalade erop . Nadat hij afgezet was op school, ging Ron ook weer naar het ziekenhuis. Daar had Coby intussen een beschuitje gekregen en Fabian zat nog met zijn vlaflip. Hij vond de kaas op het beschuitje er echter veel lekkerder uitzien, en had dáár véél meer zin in,dus maar een heel klein stukje gegeven. Dit ging er uitstekend in. Daarna wilde hij nog even snel in de speelkamer gaan kijken met ons, voor we naar huis zouden gaan. Helaas ging deze speelkamer pas om 9:30 open, dus we moesten wachten of gelijk naar huis, want intussen hadden we wel toestemming om naar huis te gaan. Gelukkig had Fabian ook geen zin om hier op te wachten en wilde dan toch maar naar huis. Zodoende waren we zo rond 9:30 weer thuis. Door alles wat gebeurd is met Fabian, moeten we nu wél op controle terug komen met hem. Dit valt nu in dezelfde week dat Jarno zijn MRI krijgt en wij de uitslag krijgen, dus dat betekent 3x in één week naar het ziekenhuis.
Het was een gigantisch verschil met het jongetje wat gisteren zo ziek met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Uiteraard had hij wel een zetpil paracetamol gehad tegen zijn keelpijn, en hij had nu weer volop praatjes.Eenmaal thuis de ochtend besteed met telefoontjes en wat boodschappen en Fabian een DVD kijken en weer wat spelen met onder andere de cadeautjes die hij had gehad van ons, de buren, Janneke en Amanda. Nadat Jarno weer opgehaald was uit school door Ron , gingen we eten. Jarno vertelde dat hij toch wel zijn broertje erg had gemist en gisteren avond in bed nog lang had liggen nadenken over hem. Hij had ook een raar gevoel daardoor.
Fabian had totaal geen zin in vla, maar wel in boterhammen (die hij eigenlijk nog niet mag hebben). Maar het is wel te begrijpen dat Fabian trek had in een ietwat meer hartige hap , tenslotte had hij maandagavond voor het laatst gegeten . Daarom maar een boterham zonder korsten klaargemaakt met worst en eiersalade en natgemaakt met melk. Zodoende was het goed zacht gemaakt voor zijn keel en hij at dan ook met heel veel smaak. Er volgde nog een natte boterham die er grotendeels in ging. Dus dat viel helemaal niet tegen. Wel ging hij steeds meer hangen, dus na het eten op bed gelegd. We hadden verwacht dat hij nu wel een tijdje zou slapen, maar nee hoor. Even later stond hij weer beneden. Dus dat ging niet door. ’s Middags kwam Sandra Kleingeld nog bij Jarno spelen en Fabian schoof bij hen aan om zijn gekregen Cars puzzel te doen en daarna het spel muizenval, wat we al lang hebben , maar al een tijd niet gedaan hebben omdat het een aardige klus is om het in elkaar te zetten. Ook kwam Oom Ruud nog langs die voor beide jongens wat bij zich had.Net voordat we aan tafel gingen kwamen de kinderen die aan de Mini-Vierdaagse meedoen door onze straat , dus zowel Jarno als Fabian (en wij ) hebben naar hun klasgenootjes en andere bekenden staan kijken en zwaaien vanachter het raam . Ook wel weer even slikken voor……
Het avondeten van Fabian viel na zijn goede middageten erg tegen. Met moeite een paar stukjes knakworst met wat appelmoes. Ook het mini ijsje ging niet helemaal naar binnen. Uiteraard was hij in tussen ook steeds meer gaan hangen, dus hoogste tijd om naar bed te gaan. Nog even een snelle douchebeurt (met nu oordopjes ter bescherming in) gegeven om de eventuele bloedsporen van de operatie en het vele spugen van gisteren nog uit zijn haren te verwijderen. Om daarna naar bed te gaan had hij dus geen moeite mee en hij was dus heel snel naar dromenland. Een uurtje later had hij het even erg benauwd en was aardig onrustig en van streek, maar na een paar slokjes water ging het weer beter. Mogelijk toch ook wat engs gedroomd en/of aan het verwerken? Niet zo gek natuurlijk. Daarna weer lekker gaan slapen.

Laat een reactie achter