De MRI

Maandag 21 mei 2007: Vandaag weer een belangrijke dag, want vandaag wordt de MRI gedaan bij Jarno. ’s Ochtends zijn beide jongens nog naar school gegaan. Fabian werd tussen de middag door Gordana opgehaald, want wij moesten al vroeg in de middag naar het ziekenhuis. Jarno dus door papa uit school gehaald en na het eten, zijn we vertrokken naar Rotterdam. Om 13:15 waren we in het Sophia, waar bij de onco-poli zijn Port-a-cath moest worden aangeprikt. Dit omdat tijdens de MRI ook contrast vloeistof moet worden ingespoten. We hadden een afspraak om 13:45 voor de MRI, maar even daarvoor werden we al ingelicht dat dit wel later zou worden, want er was bij een vorige patiënt een storing geweest met de tafel, dus alles liep hierdoor wat uit. Uiteindelijk mochten we om 14:30 naar binnen. Na al ons metaal, dus horloges, riemen, sleutels, e.d. in een kluisje gelegd te hebben, mochten we bij Jarno in de MRI ruimte . Jarno kreeg een koptelefoon op met Chipz muziek, dus dat was helemaal niet zo erg voor hem. Nadat ook wij de oorpropjes hadden ingedaan ter bescherming van onze oren, ging het scannen beginnen. Wij kunnen dan nog net onze hand op een voet van hem leggen, zodat hij voelt dat we bij hem zijn. Achteraf hoorden wij dat hij wel een beetje bewogen had, want een deeltje was overgedaan. Halverwege hoorden we Jarno ineens huilen, bleek dat hij heel nodig moest plassen en het bijna niet meer op kon houden. Nadat hij in een fles geplast had, kon hij wel weer een tijdje stil liggen, moest ook wel, want het duurde dus wel een uur alles bij elkaar. Er werd een scan gemaakt van zijn hoofd én van zijn rug. Dit wisten wij niet, want de vorige keer werd gezegd dat zijn rug niet nodig is, maar geeft ons in ieder geval wel extra zekerheid zo. Nadat we hier klaar waren, het was inmiddels dus al half vier en de naald moest daarna weer uit de port-a-cath gehaald worden op de onco-poli (Fabian werd in tussen gelukkig weer opgevangen door Gordana) zijn we nog naar Rijndam gegaan, want Jarno had een eelt plek op zijn voet van zijn spalk, dus daar moest even naar gekeken worden. We zijn niet meer naar boven, naar de kinderafdeling, gegaan, want het was toch al vrij laat geworden, maar er kwam nog wel een bekende, Renée de zwemjuf, naar hem toe om even met hem te praten. Daarna weer snel naar huis en Fabian weer opgehaald bij Gordana . Alhoewel ….hij had nog weinig zin om mee te gaan naar huis hoor! Tijdens het eten kreeg Jarno (buiten het vlees om) ook 2 boontjes. Toen hij wilde stoppen met eten en beide boontjes nog op zijn bord lagen, vroeg papa: ach, eet toch één boontje op dan. Helaas, niet moeten doen want al zijn eten kwam er weer uit. Zonde hoor.

Laat een reactie achter