Goede uitslag van de MRI

Woensdag 23 mei 2007: Vandaag de dag van de uitslag, dus Fabian al vroeg bij Amanda gebracht. Zij nam hem dan namelijk mee naar school gelijk met Julia en Nick natuurlijk. Daarna met behoorlijk wat spanning bij ons, naar Rotterdam geracet om op tijd, om 9:15 voor Jarno zijn gehoorsonderzoek aanwezig te zijn. Daar toch nog even moeten wachten, maar even later mocht hij (alleen) mee naar de luister kamer. Toen hij weer terug kwam mochten we door naar de oncologie poli, waar we inmiddels een half uur te laat waren (was inmiddels 10 uur geworden). Daar waren we al snel aan de beurt en kregen we het verlossende woord van dokter Reddingius. Er waren geen onregelmatigheden gevonden op de scan. Een hele opluchting voor ons, want ook al hoop je er wel op, je moet het wel eerst te horen krijgen. De oortest was wel minder, want aan de rechterkant is het gehoor, na de laatste kuur, toch weer slechter geworden en was nu over de grens bij het spraakspectrum. Dit betekent dat hij wat meer moeite zou kunnen krijgen in rumoerige ruimtes met het verstaan van mensen. Als hij hier problemen mee krijgt zullen we toch weer terug moeten naar de KNO arts en krijgt hij mogelijk een gehoor apparaat. Maar de verwachting is vooralsnog dat dit niet nodig is. We kregen ook een schema van wat allemaal nog komen gaat, waar op stond dat we om de 3 maanden terug moeten voor een bloedonderzoek en het doorspuiten van zijn Port-a-Cath. Anders raakt deze verstopt en hij blijft er sowieso nog zeker een jaar in zitten. Over 6 maanden krijgt hij opnieuw een MRI scan en dat zal nog elke 6 maanden herhaald worden en later elk jaar. Dus hij blijft zo goed onder controle. Over het verbeteren van zijn coördinatie en lopen kon hij niet veel zeggen. Hij verwacht dat dit toch meer een neurologisch probleem is dan een gevolg van de chemo, dus dit blijft afwachten. Jarno zelf mocht ook nog wat vragen, maar wist niets te verzinnen. Mede omdat de sonde er vandaag weer 6 weken inzat (en dan dus eigenlijk vervangen moet worden ) was dit ook nog een punt op ons vragenbriefje. En alhoewel Jarno zijn eetlust nog niet erg veel verbeterd is, nu 4 weken na laatste chemo, vond de arts toch dat de sonde eruit mocht! Het blijft natuurlijk voorlopig wel een flink aandachtspunt. Jarno moet wel zo`n beetje op gewicht blijven e.d. Maar de hoop en verwachting is dat hij met een week of twee meer trek gaat krijgen. Ook het toedienen van medicijnen (dat gaven we ook 3 x daags, allemaal fijngemaakt via de sonde) mocht gestopt worden. Door de chemo had hij ook moeite met de ontlasting, waar hij ook medicatie voor kreeg. Dus ook dit moeten we nog goed in de gaten houden. Of dit weer goed op gang wil komen. En zo zonder sondevoeding kunnen we dan éindelijk eens gewoon `s nachts gaan doorslapen tótdat gewoon de wekker gaat en niet wakker worden door de piep van het apparaat ten teken dat de voeding klaar was (om ca. 5.00 uur `s nachts !), alhoewel het slapen voor de komende nacht mogelijk nog onderbroken gaat worden door Fabian, want hij is wéér verkouden geworden en vraagt al regelmatig om onze aandacht vanavond. Hierna gingen we dus snel naar huis, zodat we met z’n drietjes Fabian uit school konden halen. Na het eten Fabian nog naar gym gebracht en de rest van de middag hebben wij besteed aan telefoontjes beantwoorden, terwijl Jarno en Fabian met buurtkinderen leuk in de weer waren met waterballonnen.
 
 
Verder hebben we nog iets leuks gekregen vorige week. Op de site van de personeels vereniging van KPN stond namelijk een prijsvraag voor een arrangement van de musical Cats. Hierbij moest je een aantal vragen beantwoorden (die je natuurlijk kon opzoeken via Internet) plus een antwoord op de vraag waarom jij in aanmerking wilde komen voor die prijs. In ons geval met het afgelopen 1,5 jaar niet zo moeilijk te verzinnen natuurlijk. Afgelopen woensdag werd ik gebeld dat we de prijs hadden gewonnen. We mogen hierbij om 15:00 uur de kamer in van het hotel Best Western Hotel in Breda, daar worden we verwelkomd met een drankje met om 17:30 een drie gangen diner. Om 20:00 uur mogen we naar de musical Cats, gevolgd door een overnachting weer in het hotel. De volgende morgen krijgen we nog een ontbijt. Al met al een heel leuk arrangement. Natuurlijk moesten we wel gelijk wat regelen voor Jarno en Fabian, want het is maar voor 2 personen. Wat we natuurlijk ook wel eens fijn vinden. Gelukkig zijn Amanda en Dennis bereid Fabian bij hen te laten logeren en Jarno mag bij Jan en Stephanie logeren. Dus we kunnen met een gerust gevoel gaan genieten, zeker ook door de goede uitslag die we vandaag hebben gehad.
 
Ps. Coby zou op deze zaterdag wel net al met Desiree naar de Musical “de Wizz” gaan, dus dit gaat nu niet door. Daarom zijn er nog 2 kaartjes die overgenomen worden. De musical draait in Utrecht in het Beatrix theater Zaterdag 26 mei om 20:00 uur. Plaats: Stoelen ingang 6, rij 3, Loge even getallen. Zie ook: http://hobby.marktplaats.nl/

Laat een reactie achter