Naar Sinterklaas

Zaterdag 25 november 2006: Vandaag niet zo heel lang uit kunnen slapen, want we gingen naar Sinterklaas. Dit keer kwam de Sint binnen in Maasdam (zoals iedereen wel weet?!). Omdat de vorige week de boottocht met Sinterklaas in het water was gevallen door de mogelijke besmetting met de waterpokken, hadden we Damian uitgenodigd om vandaag dan mee te gaan. Zijn ouders zouden vandaag toch gaan verhuizen, dus dat kwam nog goed uit ook. De aankomst in het roeibootje haalden we niet, maar net voor het ging regenen waren we binnen in de sporthal waar het Sinterklaas feest werd gehouden.

Hier werd er dus gezongen door de Zwarte Pieten Band uit Maasland (ook verkrijgbaar op CD). Sinterklaas bekeek het allemaal eens vanuit zijn grote stoel. De rolstoel hielp nog wel dat Jarno nog helemaal vooraan werd gereden, maar hij zat wel aan de zijkant. Er werd veel gedanst (waar de jongens natuurlijk nìet aan mee deden), gezongen en polonaise gelopen. Hierbij werd Jarno ook door een Piet opgehaald en toen stond Jarno toch nog redelijk snel op uit zijn stoel en liep een stukje mee. Fabian niet hoor, die dook gelijk weg zodra er een Piet aan kwam. Jarno heeft daarna nog Sinterklaas zelf een handje gegeven toen het bijna afgelopen was. Ook Damian hield zich aardig op de vlakte, maar vond het toch ook wel leuk? Na afloop kregen de jongens nog een zakje met lekkers, waaronder een appel, dus nog gezond ook.

Omdat het pas 12:45 was en we nu al klaar waren, zijn we nog even doorgereden naar Dordrecht waar het Sinterklaashuis is. Na een wachtrij, buiten, van ruim een half uur, mochten we naar binnen waar we alle kamers daar mochten bezichtigen. We begonnen met de bakkerij kamer, waar een Piet een taai taai poppetje versierde en uitdeelde . Daarna nog een huiskamer waar je kon dansen, de slaapkamer van Sinterklaas (met knuffelberen), de badkamer waar je kon oefenen met tanden poetsen, de mond van een stokpaard (kreeg je ook een Poets diploma voor). Nog een receptie/postkamer, Fitnesskamer waar je kon klimmen, voetballen, sjoelen, ook nog de(kleine) pakjeskamer gezien en daarna aangesloten in de rij voor de werkkamer van de Sint, waar hij zelf ook aanwezig was. Hier mochten ze Sinterklaas een handje geven en even praten met de Sint. Wij hadden méér reactie`s verwacht van de drie jongens . Maar ze leken niet erg onder de indruk van het Sinterklaashuis.

Hierna zijn we de auto weer gaan opzoeken en naar Spijkenisse vertrokken. Hier zijn we nog even langs de vernieuwde Bas van der Heijden gegaan om wat te eten te halen. Thuis zijn we daarna pizza gaan eten, wat er best goed in ging. Hierna zijn we Damian terug gaan brengen naar zijn nieuwe huis. Hier werd nog volop gesjouwd en geklust, dus na nog even wat geholpen te hebben met wat zware artikelen zijn we naar huis gegaan om de jongens op bed te leggen. Maar natuurlijk niet nadat de jongens de schoen hadden gezet en nog één liedje hadden gezongen.

Laat een reactie achter