1 augustus 2006

Chemo

Categorie: Ziekte Jarno |

Dinsdag 1 augustus 2006: Vannacht had jarno niet zo best geslapen. Hij had om 1:30 gebeld dat hij vol zat. De verpleging dus de sonde voeding maar gestopt en later toch nog maar wat water gegeven. Ook zij waren bang dat het er anders weer uit zou komen. Omdat hij ‘s nachts zoveel wakker was geweest, mocht hij uitslapen ! Om 8:30 dus pas eruit. Voor hem héél erg laat. Vandaag is het weer zo ver: opname dag voor de chemo. Hij wordt om 11:15 in Sophia verwacht. Ik ben vandaag eerst nog even een paar uurtjes gaan werken en daarna kwamen we met z’n allen ron 10:45 in Rijndam aan. Daar was hij en de rest van de kinderen al druk bezig met het thema van deze week. Engeland en daar hoort High Tea bij. Er stond dus appeltaart en kwarktaart op het programma. Ik mocht samen met Jarno helpen met appels schillen en snijden. Het eindresultaat hebben we dus helaas niet gezien of geproeft, want we moesten weg naar Sophia. Jarno keek nog even wel bedrukt toen we weggingen, hoewel hij toch wel was voorbereid. Om 11:15 waren we in het Sophia waar hij als eerste een vingerprik kreeg. Ook zagen we daar Bes en nog iemand van de cliniclowns. Bes herkende Jarno direct oook al was het best wel weer een tijd geleden dat ze hem gezien had. Hierna hebben we Fabian weggebracht naar de kinder opvang en zijn naar de 2e verdieping gegaan. We liepen automatisch naar afdeling Zuid, maar dat was nu niet goed, want hij lag op Midden. Daar bleek weer dat we zijn status niet bij ons hadden en dat de arts hem eigenlijk nog had moeten zien om zijn goed keuring te geven. Dit was echter vorige week al gebeurd, dus de communicatie gaat niet helemaal zoals het hoort. Hierdoor duurde het echter wel langer voordat Jarno aangesloten werd op zijn Port-a-Cath, want zonder toestemming geen medicijnen. Zodoende werd het 13:30 voor hij aangesloten werd en zijn eerste medicijnen kreeg (Kytril en Dexamethason). Het aanprikken ging dit keer best wel goed, maar toen alles klaar was, moest hij toch nog wel even huilen. Later kreeg hij nog Lomustine en Vincristine. Hierna ging ik Fabian weer ophalen van de opvang, maar daar wilden ze net naar de bioscooop gaan voor de Koala broertjes. Natuurlijk wilde Fabian toen niet mee, dus maar weer terug gegaan naar Jarno. Daar was er een co-assistente aangeschoven die Jarno nog even ging onderzoeken. Gelijktijdig arriveerden Astrid en Laura, dus die moesten even op de gang blijven wachten.. en wachten.. en wachten.. en wachten.. en wachten.. en wachten
Opnieuw (nu met Laura) geprobeerd Fabian op te halen, weer mislukt. De film duurt normaal een half uurtje, nu was het al een uur. Dus weer terug gegaan en na een kwartier nog eens geprobeerd. Nu waren ze wel terug, maar zaten ze aan het fruit, dus Fabian wilde wéér niet mee, eerst fruit en drinken. Daarna lukte het dan toch hem mee te krijgen. Zeker toen we met een ijsje terug gingen. Nadat Astrid en Laura weer naar huis gingen, zijn wij in het restaurant gaan eten. Na het eten hebben we nog wat spelletjes gedaan en Fabian en ik zijn toen naar huis gegaan. Coby is achtergebleven bij Jarno die om 21:00 zijn laatste chemo spul (cysplatinum) aangesloten kreeg. Op naar een rustige nacht ???

Dit bericht is gepost op dinsdag, 1 augustus 2006 om 18:55 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.