De Site van Jarno van Hespen

En alweer een nieuwe sonde

17 augustus 2006

En alweer een nieuwe sonde

Categorie: Ziekte Jarno |

Donderdag 17 augustus 2006: Ondanks het late naar bed gaan, was hij toch weer vroeg wakker. Hij zat dus al weer snel een DVD’tje te kijken.Na een bakkie koffie met een kaasbroodje was het al weer snel tijd om naar Rijndam te gaan. Om 11 uur had hij namelijk combi therapie met Fysio en Ergo. Hij werd weer goed aan het werk gezet met zware ballen die hij moest gooien en rollen. (kracht training). Daarna was het lunch, maar omdat we met meer personen waren (normaal mag er 1 ouder mee eten), was er al weer een beetje paniek. Van de één mochten we allemaal mee eten, de ander was bang dat er te weinig plaatsen waren, dus eigenlijk hadden we al besloten ergens anders te eten, tot er toch besloten werd dat we aan mochten schuiven, omdat er een Turks gezin niet aan tafel kwam. Vonden we niet zo erg, want verpleegkundige Rina had Roti gemaakt. Dat ging er goed in en zelfs Jarno at een (minuscuul) reepje van de soort pannenkoek met hagelslag. Hierna ging Jarno rusten en wij gingen even naar buiten en hebben een lekker ijsje gegeten en letter snoepjes gehaald, want die vindt Jarno zo lekker. Bij terugkomst was het tijd voor Logopedie, waar weer een spelletje gedaan werd, waarbij Jarno de plaatjes moest benoemen. Toen dit klaar was, werden we al opgewacht door Henk van houtbewerking, dus wij mee naar beneden. Hier mocht Jarno voor de eerste keer zijn race auto lakken met zijn favoriete kleur…. Rood. Hij kreeg hiervoor een veel te groot spijkerhemd aan en omdat Fabian erbij was, kreeg hij ook een hemd aan en plastic handschoenen zodat hij kon helpen. Helaas geen fototoestel bij ons, want dit zag er geweldig uit. Beloofd dat dit de volgende keer nogmaals kan, al was het maar voor de foto. Hierna nog een gesprekje met de arts die nog eens goed zijn kracht bekeek. Zij was op vakantie geweest en zag duidelijk vooruitgang vergeleken met de vorige keer. Hierna snel naar zwemmen, want het was al drie uur geweest. Hier kreeg Jarno weer zwem oefeningen en loop oefeningen in het water. Vooral het lopen ging hem buitengewoon goed af. Bij terugkomst in de huiskamer werden wij (Coby en ik) al snel gehaald door Selma, de maatschappelijk werkster. Met haar weer lang gepraat over alle lopende zaken, zolang dat Fabian ons natuurlijk weer begon te missen en we een snuit tegen de ruit gedrukt zagen worden. De rest van het gesprek is hij er dan ook bij geweest. Toen dit gesprek gereed was, konden we even een spelletje doen met Jarno toen we al weer voor een gesprek bijeengeroepen werden door Rebecca (fysio) en Els (ergo). Na dit gesprek was het al weer tijd om ons eten op te warmen. Ook nu smaakte de van Enna gekregen maaltijd ons weer uitstekend en ook Fabian at (bijna) zijn bord leeg. Hierna weer tijd voor Coby en Fabian om naar huis te gaan. Ik ging met Jarno nog een spelletje doen, tenminste dat was ik van plan, maar Ronaska wilde met Jarno een spelletje doen en het werd 4 op een rij, dus ik mocht er naast zitten. Intussen kreeg Jarno zijn medicijnen weer van Laurette (verpleegkundige) en je zal het niet geloven, maar sonde wéér verstopt. Nu is het wel zo dat hij magnesium tabletten krijgt die fijngemalen door het slangetje gaan, maar hij krijgt dit al maanden en nu 2 dagen achter elkaar de sonde verstopt. Heel vervelend, maar nog vervelender voor Jarno, want die moest na 1 dag alweer een nieuwe sonde. Het spelletje was dan ook niet zo leuk meer bij de geachte alleen al. Het inbrengen was natuurlijk weer even heel vervelend, maar lukte wel snel. Hierna kon de sondevoeding aangesloten worden en sliep hij al snel. Sonde voeding weer iets verhoogd, nu 500 ml sondevoeding met een snelheid van 50 ml/uur.

Dit bericht is gepost op donderdag, 17 augustus 2006 om 19:35 en staat onder de categorie: Ziekte Jarno. Je kan dit bericht volgen met de RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Bericht achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te schrijven.